7 orsaker till att nyfödda undersöks av kiropraktorer

 i amning, behandling, föräldrar, kiropraktik, kolik, orsak, symtom

Spädbarnskolik har många orsaker och bebisarna behöver ofta en kombination av behandlingar för att bli friska. En del kommer till Kolikhjälpen med stelheter eller andra symtom som talar för att kiropraktorbehandling kan hjälpa kroppen bli frisk. Det här är de vanligaste orsakerna till att nyfödda undersöks av en kiropraktor:

  1. Bebisen suger bra på ett bröst men inte på det andra.
  2. Bebisen suger kraftlöst eller med en något öppen mun, och får i sig luft.
  3. Bebisen har en ovanlig kroppshållning, och ligger böjd åt ett håll.
  4. Bebisen lutar huvudet åt en sida.
  5. Bebisen ogillar att ligga på rygg eller att byta blöja.
  6. Bebisen visar ett dåligt sömnmönster.
  7. Bebisen gnäller och gråter otröstligt. (om det pågår sammanlagt 3 timmar på ett dygn, 3 gånger på en vecka, är det kolik)

Vi tycker det är viktigt att ta itu med alla orsaker till koliken, därför har vi startat ett samarbete med familjekliniken Kiropraktorcentrum. Nu ingår undersökning av kiropraktor för alla små som behandlas av Kolikhjälpen. Kiropraktorerna Jonas och Lisa Ann har specialkunskap som gör dem till det självklara valet vid behandling av bebisar. De använder ett mycket mjukt tryck av händer och fingrar för att rätta till leder, muskler och nerver så att bebisen slipper känna sig ansträngd.

Ofta behandlar vi först med akupunktur tills det blivit lite bättre med koliken, för då kan bebisen slappna av och det blir lättare för kiropraktorn att hjälpa kroppen.

Johanna Sedeborn,
Barnmorska och grundare av Koikhjälpen

Recent Posts